Forny dit træværk

Forny dit træværk

Har du en have ved din bolig? Så kender du højt sandsynligt til ønsket om at opretholde dens flotte indtryk. Det første indtryk mennesker udefra for af dit hjem betyder ofte en del, i hvertfald ønsker de fleste at give andre et godt og flot førstehåndsindtryk af sit hjem. 

For at yde sit bedste for et godt syn, både for sig selv og andres skyld, så er der nogle væsentlige ting at kigge på når vi snakker om vedligeholdelse eller fornyelse. De fleste boliger har et stakit på grunden, enten ved haven, terrassen eller omkring huset. Med tiden kan dette have brug for en kærlig hånd, og derfor er det netop en oplagt ting du kan kigge nærmmere på.

3 enkle trin

Dit stakit vil med tiden blive udsat for vind og vejr og kan komme til at trænge til fornyelse. Med disse trin kan du beskytte og forny dit stakit.

Du skal bruge en kost, skraber/slibepapir malerulle/pensel, algerens, grundingsolie og maling

1. Først skal stakittet vaskes og skrabes fri for alger og afskallet maling. Det er vigtigt, at overfladen er ren for at opnå det bedste resultat. 

2. Herefter skal du grunde træværket. Til dette kan du med fordel anvendes grundingsolie fra billig maling. Behandling med grunder gør dit træværk mere modstandsdygtigt overfor råd og svamp, og samtidig undgår du udtørring af træet. Det kan blive nødvendigt at grunde over flere omgange, såfremt træet er meget tørt.

3. Når stakittet er helt tørt, giver du det første lag dækmaling. Giv evt. flere lag dækmaling for at opnå den ønskede dækning. 

Tips!

Mal i tørvejr, men undgå direkte sol og høj temperatur.
 Du kan med fordel gå i kast med projektet i august eller september måned, hvor træet er tørt nok til at blive malet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *